2010-08-22

heeeeja schyman

okej, debatten var mellan gudrun schyman och jimmie åkesson var inte någon eye-opener precis om man inte redan visste att åkesson var en dumbass men GUD vad duktig gudrun är! och påläst! och skicklig! gillar henne mer och mer hela tiden.

under hela debatten (som varade i mindre än 10 minuter, helt kefft) vägrade åkesson svara på konkreta frågor som "vad ska vi göra för att minska våldtäkt?" men var däremot väldigt generös med att dra upp statistik som påvisade att invandrare FAKTISKT är mer benägna att våldta och att sverige FAKTISKT ligger i topp på listan över flest anmälda våldtäkter i världen. hade han tänkt på att de invandrare som är dömda för brott faktiskt var en minoritet eller att det även finns svenska män som våldtar? (dessa hade han helt och hållet glömt att ta med i ekvationen när han gjorde sin "åtgärdsplan".) nej. hade han tänkt på att antalet anmälda våldtäkter inte är samma sak som antalet genomförda våldtäkter? nej. (just våldtäkt är ju ett brott som har ett sådant enormt mörkertal och att sverige har en så hög statistik för just ANMÄLDA brott bör ses som ett stort steg framåt eftersom det visar att fler och fler faktiskt vågar kliva fram och anmäla.)

dessutom försökte han med billiga trick, som till exempel när han tryckte upp en bild på en beslöjad kvinna som hade blivit dömd till stening i afghanistan och sa att gudruns och f!:s politik var löjlig när det finns "kvinnoproblem" som är mycket större än vårdbidrag och ojämlika löner - men det är ju så jävla obvious att han inte bryr sig ett SKIT om att förbättra dessa kvinnors situation utan bara använder sig av det argumentet för att förminska f!:s politik. sedan pratade han om att införa någon slags nolltolerans mot kvinnofientlig syn för de invandrare som kommer till sverige, vilket han med det försökte säga att svenska män av någon anledning skulle vara immuna mot en negativ bild av kvinnor... snark. jag säger bara det här, det är många gånger mina och sagges åsikter gått isär men den gången då han sa att det enda man behöver göra för att få höra en blattekilles ord komma ut ur en svensk killes mun är att vänta tills han druckit ett par öl så talade han THE TRUFF. svenska män är INTE lika med jämställdhet personifierad. tyvärr åkesson.

Inga kommentarer: