2012-03-31

IT'S A FUNERAL

ni vet weddingcrashers? såna finns här i ghana också, men folk har tagit det till en heeelt annan nivå genom att bli funeralcrashers. HAHA, japp sådana finns! i ghana är en begravning en jättestor grej. ofta sätts affischer med den avlidnes namn och bild upp runtom i ett område och vänner och affiliated uppmanas att komma och visa sin sorg. och ju större begravning, desto bättre. av den anledningen har två typer av funeral crashers uppkommit:

1. den inhyrda. ibland när uppsättningen för en begravning verkar bli lite dålig, eller när man helt enkelt vill ha så många som möjligt för att visa hur viktig den avlidna var så hyrs det ibland in folk. uppgiften för dem är att gråta så HÖGT och MYCKET som möjligt. ju mer dramatiskt, desto bättre.

2. den hungriga. efter den huvudsakliga ceremonin bjuds det alltid på fest (HAHA dog av garv när jag fick höra det). det betyder mat, dricka och en massa dans. då är det väldigt vanligt att random folk börjar dyka upp för att ta del av festligheterna. de kommer helt enkelt, käkar sig mätta, gör lite azonto och drar hem.

HAHA så roligt. nu ska jag ta och stryka mina kläder (tvättade typ x kilo tvätt för hand igår, känner mig helt häftig!!!!!) för att ta kål på eventuella insektsägg som may or may not ha blivit lagda däri under natten (ja, det händer). puss!

Inga kommentarer: