2012-05-22

TJOCKLEKS-DEBATTEN


reaktionen på denna bild av en kompis från nigeria: "fett vacker!"

haha det är fett underhållande att följa debatten om vem som är nyttigast i bloggvärlden aka. kissie vs. blondinbella-idealen härifrån ghana. distansen får det verkligen att framstå som det icke-problem det egentligen är. vem bryyyr sig om blondinbella är lite tjockare än 'idealet' eller om hon inte är 100% nyttig? tror ni någon bryr sig här? här finns det tjejer som är TRE gånger som stora som blondinbella, och de kunde inte bry sig mindre. det bästa är att oavsett storlek så går tjejer här med så mycket stolthet och klär sig exaaaakt hur de vill. ni vet hur vi har 'klädregler' för våra kroppstyper? typ om du har stora ben så bär svart, så ser de smalare ut. om du har stora ben här - PUH-LEEZE, bär illrosa byxor med blommigt print. if you got it, flaunt it typ.

det är just en annan grej som jag älskar älskar älskar: det faktum att man nästan ALDRIG ser färgen svart på någon - alla bär alla möjliga färger och mönster (tre olika på samma gång om ni vill) och de bär upp det. och den stoltheten smittar av sig! jag känner mig mer bekväm i min kropp än jag någonsin har gjort, trots att min mage putar lite extra efter allt jollof-ris jag har käkat de här månaderna. den främsta insikten jag har lärt mig utav tjejerna här är att man inte behöver se ut som kim kardashian (dvs. bra hy, runda tuttar, stor rumpa och alldeles platt mage) för att få känna sig vacker. ALLT är vackert, en smalis som en tjockis.

det är verkligen ingen myt att tjejer utomlands bär sig på ett HELT annat sätt än tjejer hemma. minns att melina hade samma intryck när hon kom hem från brasilien. det handlar inte om att de har finare kroppar än tjejer i sverige till exempel - det handlar bara om att olika kroppar är mer accepterade. eller uppskattade, skulle jag vilja säga. både av män OCH kvinnorna själva (vilket är det absolut viktigaste i hela den här frågan!!!!!!!) oavsett om du är storlek 36 eller 46 så kommer du få en snubbe som ropar hur snygg du är efter dig.

sorgligt nog har det varit stunder då jag känt mig inte lika vacker, och det har FAKTISKT varit när jag har suttit en hel dag och bara läst svenska bloggar och tittat på bilder från thathipsterporn eller liknande. detta TROTS att jag vet vilken effekt reklam har på oss (om ni inte redan sett det - titta på 'killing us softly' på utube! det är en föreläsning om hur kvinnor porträtteras inom reklam, och hur det påverkar unga tjejer). bristen på reklam här tror jag också har haft sin påverkan, då alla vackra tjejer man ser - är de man umgås med. ingen artificiell, skönhetsopererad eller retuscherad skönhet med andra ord - utan skönhet med mänskliga brister. blir deprimerad när jag tänker på klimatet jag kommer åka hem till. ett där jag inte får tycka om mig själv som jag är typ. ett där jag faktiskt måste ANSTRÄNGA MIG för att INTE hamna i den fällen. hur sjukt?

håller ni med mig eller är jag ute och spårar? ni kanske tycker att det är bra att man fokuserar så mycket på att vara nyttig, för hey, vem vill INTE vara det? jag är jättenyfiken på att höra era åsikter. hit me!

4 kommentarer:

Anonym sa...

riktigt bra skrivet!

Anonym sa...

sant!

Miss Incorrigible sa...

OMG! Honey chiiiild, if you only knew how gorgeous you are. Head to toe! Nu går jag och äter något med potatis och vispgrädde (laktosfri) haha...

vixen sa...

miss i - HAHA child you crazy!