2012-07-31

SWEDEN, I THINK U'RE AWESOME (EVEN IF NO ONE ELSE DOES)

det regnade idag, och såklart skulle någon kommentera att det var "typiskt svensk sommar" och sucka lite. även facebook svämmar över med sådana kommentarer varje gång det är lite dåligt väder. jag har fortfarande svårt för, ja kanske mer nu än någonsin, för svenskars självhat.

för det första -  är det ingen som har märkt att vi har haft minst två veckor med asnice väder???? och om de har det, varför uppskattas det inte? strålande sol, till och med på kvällarna har det varit varmt. så BAM regnar det en dag, och då är det plötsligt "en typisk sommar". nigga, det är en dag! och det regnar lite då och då i tropiska länder också, ain't like it något unikt för sverige.

för det andra - så ligger sverige faktiskt i norden. sorry to break it to ya........... men det geografiska läget betyder alltså att det är fett normalt att det inte är lika varmt som det är i spanien (men igen, vi HAR ju faktiskt haft skiiiiitbra väder den senaste tiden) eller att det regnar lite då och då. och frankly så hade vi faktiskt gått miste om att ha myskvällar med våra vänner eller familj, att ha en massa bär som växer i skogen, eller ens grönt gräs utan regnet.

så kan alla svenskar bara sluta hata på vårt kära lilla land, och börja uppskatta det till fullo? se det fantastiska i att sverige är ett uav de länder som har såhär mycket skogar, hagar och grönområden, en allemansrätt och möjligheten att gå ut och hitta motherfucking blåbär, jordgubbar och smultron som är good to go att plocka och äta.

sverige är så jävla vackert - på sitt vis. och det är inte nödvändigt, eller ens rättvist att jämföra en sommar med en annan. inte för sveriges skull, och inte våra egna heller. de flesta av oss bor här 365 dagar om året, och genom att klanka ner på saker och ting klankar vi på ett sätt ner på våra egna liv. och det förtjänar vi inte.

Inga kommentarer: