2013-01-08

EXTRABEAUTIFULCURLYDELICIOUSN'SCRUMPTIOUS


såå, på tal om hårkurer... *skitbra på att styra in konversationer på ett ämne* i somras lovade jag mig själv att jag skulle få tillbaka mitt hår och sköta om det mycket bättre. nu har det gått drygt fem månader sedan jag började och jag tänkte därför dela med mig av hur det gått - utifall någon annan försöker göra samma grej : )

efter att ha varit sjuk typ var tredje vecka, samt utsatt håret för solljus i en hel termin så hände två saker: (1) jag tappade fett mycket hår och blev yani skallig, och (2) att inte ens den mest intensiva håroljorna kunde återfukta mitt slitna hår. det var alltså dags att bring in the big guns.

det första jag gjorde var att börja äta b-vitaminer (i form av tillskott) som tydligen är jätteviktiga för att både håret, naglar och huden ska må bra. sedan började jag göra en inpackning på mitt hår med mandelolja och ricinolja varje gång jag skulle tvätta håret, och försökte sluta bit by bit med produkter med skadliga ämnen för hår och hårbotten, det vill säga alkoholer, parabener, silikoner och mineralolja - det vill säga, min african cream i ett nötskal HAHA. asså chiiiild, jag tror inte att ni fattar vilken dille jag har fått på det här nu. det ENDA jag tänker på nuförtiden är hud- och hårvård. ju mer jag läser om de ämnen som våra schampoon, hudkrämer och hårprodukter innehåller - desto mer vill jag undvika det. jag har till och med lagt av med mitt älskade cocoa butter och läppsyl (!!!!) och smörjer mig bara med rena oljor nuförtiden.... men det är ett helt annat inlägg.

hur har det då gått? de senaste månaderna har mitt hår växt JÄTTEmycket - ovanligt mycket för mitt långsamma fofohår. en del tror jag är på grund av ricinen och en del på grund av det faktum att man måste massera in oljan, vilket ökar blodcirkulationen. har dock lagt av med ricinolje-inpackningen för ett tag efter att ha läst lite nasty grejer om det och fokuserar mer på att massera mitt höve. *masserar litegrann as we speak*
dock tycker jag inte att b-vitaminen har gjort så mycket. visserligen tappar jag fett mycket mindre hår och naglarna har blivit myyycket starkare men jag hade samtidigt hoppats att håret skulle bli lite tjockare - därför har jag börjat köra på kosttillskottet silicea istället och se vad som händer de närmaste fyra månaderna.

ouff, inser nu medan jag läser igenom det jag har skrivit att jag är riiiiiktig krigare HAHA. krigare, i say! men jag måste faktiskt erkänna och säga att jag tycker att det är skitkul och intressant, haha. kööör bara vixen :D

1 kommentar:

Anonym sa...

fett intressant! har själv provat balsammetoden och fastnat, har snart hållit på i ett år. mitt hår känns finare än nånsin plus att jag tvättar aldrig oftare än en gång i veckan för de blir inte fett på samma sätt längre. anyhow, de skulle va tungt om du kunde visa bild på ditt hår, ev före o efter om det går. är själv helt inne i naturlig hår- och hudvård så jag tycker det e roligt när andra skriver om det. sen vill jag också fråga vad du har för etniskt ursprung, läste under julen att du skrev nåt om vitryssland? ha de bäst!