2013-03-18

AND THERE YOU WERE...

jag blev både förvånad och natta förvånad när jag hittade ett mail med titeln "african feminism changed the world" från nordiska afrikainstitutet igår kväll. det är fett lustigt att de skriver om något sånt just nu, precis när jag använder det för min studie och letar efter information om det, men samtidigt makes det så mycket sense för om de inte skulle ha publicerat en sån artikel nu, när skulle de ha gjort det då? *the secret*

(om någon skulle råka bli smått nyfiken på vad afrikansk feminism är så finns NAI's artikel att läsa HÄR. den är kort, lättläst och tar kort upp hur och varför det utvecklades. vill man istället läsa på lite mer ordentligt så skriver mary modupe kolawole jättebra om det HÄR.)

vi har nu kommit till de två sista veckorna av vår tid här (kanske) och både miriam och jag håller fortfarande på att boka intervjuer för fullt. typiskt oss, när alla andra är klara med sina projekt och börjat resa runt istället (somliga är till och med redan hemma HAHA) så sätter vi igång och jobbar *bästa tjejerna* men som sagt - vi har fortfarande två veckor (kanske till och med mer om allt går som det ska) kvar och mycket kan hända under den tiden. ett dygn har ju trots allt 24 h! idag till exempel ska jag gå förbi ipo, jaga ett par personer för deras intervjuer och kontakta vårt flygbolag angående vår hemresa. ska vi slå vad om att jag hinner med allt?

1 kommentar:

Anonym sa...

bästa vixen, undrar vad du tycker om beyonces senaste låt bow down där hon säger: “I know when you were little girls, you dreamt of being in my world, don’t forget it , don’t forget it, Respect that, bow down b-tches” . Att hon använder ordet bitches då hon snackar om kvinnor trots att hon är känd för girl power låtar. Vad tycker du om detta me tanke på att du skrev att du ser henne lite som en feminist, vilket många tjejer gör.