2013-09-25

VIXEN & VÄNINNOR I RIGA

För några helger sedan var jag och mina gäris och hälsade på en av våra gäris i Riga. Gärin pluggar till läkare så vi tänkte att det kunde vara roligt att hänga med med students, (vilket jag roligt nog aldrig gjorde i lund) och henne (lite). Riga är en galet fin stad! 


Det jag tyckte var roligast var att det fanns så mycket som påminde om Vitryssland. Maten till exempel.


Asså de här pirogerna......................... *dör matdöden* Ena innehöll smör och de andra två kött. ASSÅ SÅ GODA. La öga på dem direkt när vi kom till marknaden. Har inte ätit sådana sedan jag var hos min mormor typ 2006!!!!! Så kompenserade genom att käka fyra stycken på en gång HAHA. 

Dock måste jag säga att trots att det är kul att det finns saker som påminner om mitt hemland, eller det faktum att nästan alla pratar ryska underlättade mycket för mig, så är det extrem mindfuck när man tänker på varför de gör det. Ryssland har spelat en stor roll i lettisk historia och politik och det var inte förrän 1991 som Lettland blev självständigt. För mig blir detta intressant inte bara för att jag ju är intresserad av kolonisering och ockupation av andra länder, utan också på grund av mina rötter. Min pappas land blev våldtaget av den vita mannen medan min mammas land var de som våldtog andra länder. Så mycket konflikt i en enda kropp, jag säger till er HAHA :((

*glada tjejer* *zajk* *alla kommer hata mig för att jag lägger ut den här asfula bilden men kör bara*

Helgen avslutades med att vi åkte ut till Jurmala (vilket gav min mamma hypernas hype eftersom det tydligen är dit ryska kändisar åker för att semestra HAHA) och gick på spa. Helt mvg helg ju.

1 kommentar:

Natha sa...

Låter som en trevlig resa & visst blir det betydligt enklare när majoriteten talar ett språk man sj förstår haha =)

Men vilken religion har du? är du ortodox? Heter du Victoria btw?

Kram