2011-03-20

mer än bara ett par särade ben

asså, nej nej. man kommer INTE till sverige och utnyttjar svenska tjejer för att sedan kalla de billiga för att de "ger sig själva" så lätt.

miriam fuckade ur igår när en snubbe började med att fälla en nedlåtande kommentar om henne för att hon inte visste att fastan hade börjat - för att sedan gå vidare till att dra sådana resonemang. ba att tjejer som går på fest är billiga. killar kan gå på fest men tjejer får tydligen inte ut något utav att gå på fest utan borde vara hemma och läsa böcker istället. varför? frågade vi. för att man bara går ut för att hitta någon att ha sex med, menade han. det var därför han gick ut iallafall. i lol'd där. till slut satt han bara och skrattade när miriam påminde honom om att han är värre än vilken tjej som helst som går ut på fest när han själv är troende OCH fastar men ändå går ut för att hitta någon att ligga med. han skrattade för att han visste att han inte kunde kontra med något.

men visst, han kan fortsätta skratta. skratta åt sin egen enfaldighet. för tidigare under kvällen hade vi diskuterat rasism och han sa då att man måste se igenom människors ignorans och inte döma för vad de gör. tydligen hamnar inte kvinnor under kategorin "människor". de är det helt ok att döma. döma efter huruvida de är aktiva eller passiva. för det är just den punkten som många inte inser att allt grundar sig i när vi pratar om slampor, horor och madonnor - att en kvinna förknippas och värderas fortfarande efter passiv hon är. hon värderas av det hon INTE gör - inte ligger runt, inte tar för mycket plats, inte visar för mycket hud - medan en man värderas av det han GÖR. hur orättvist är inte det? att halva befolkningen blir uppmuntrade att göra precis vad de vill medan andra halvan blir bestraffade om de gör samma sak?

och en annan sak som pissed me off är att den här killen är högutbildad. han har freaking fått ett scholarship till cambridge och han har läst filosofi och politik - och ändå har han lyckats missa hela den här kvinnorörelsen som kämpat för kvinnors rätt att göra whatever the fuck they want. det tycks alltid vara det som ändras sist, kvinnor och mäns roller och förväntningar folk har på de. oavsett var man kommer ifrån.

but thats fine, bring your culture with you. men när man kommer till ett nytt land - då ska man respektera sättet människorna lever på. jag bryr mig inte om man tycker att det sättet är rätt eller om man tycker det är fel. folk har ju uppenbarligen olika värderingar and that's fine - men man kommer inte till ett nytt land och snackar skit om vad folk väljer att göra där för att sedan göra på EXAKT samma sätt och sen inte se dubbelmoralen i det. speciellt inte när det enda som skiljer sig för vad som är okej och inte okej baserar sig på vad en person har i sina brallor. cause, NEWSFLASH! en tjejs värde grundar sig inte på vem hon har (eller inte har) haft mellan sina ben. och ingen har rätt att reducera någon annan till bara det.

2 kommentarer:

mandy sa...

Vem var grabben? Förmodar att du har träffat honom innan , eller att han var någon som ni umgicks med den kvällen. Du beskriver det så bra, känns som om jag satt med i samtalet typ. "hettan" helt röd och rasande.

Aleks sa...

Älskade det här inlägget. Håller med dig, fast ändå inte..
Men det är bara roligare så, då kan vi enas om att vara oeniga :))
Blesssss