2012-03-22

ON DAT MALARIA SHIT


så yeah. turns out i got that malaria shit.

HAHAHA efter sååå många veckors noja innan jag åkte hemifrån - och så var det inte ens värsta grejen. det känns typ som en influensa men som försvinner så fort man fått sina sprutor i låren av den snälla (uhm, återkommer om det) sjuksköterskan på sjukhuset. så idag har jag "bara" känt mig trött och lite håglös. febern, huvudvärken, diarrén och illamåendet, allt som dök upp igår morse, har i princip försvunnit. tunga var de sprutorna!

men ah, alla symptom kom som sagt igår morse. ack ack, vilken huvudvärk jag vaknade med. trodde att den skulle försvinna om jag duschade lite. det gjorde den också, men byttes istället ut mot trötthet, feber och illamående. vid laget då jag hade kommit till ipo för min twi-lektion mådde jag så dåligt att jag fick springa på toa för att spy. tog en taxi hem på momangen (haha bästa ordet) och la mig men blev bara febrigare och febrigare. som tur var kom en kompis förbi just då för att låna min kamera men när han såg mig så sa han ba "ok, du måste till sjukhuset". och jag som ba hade tänkt chilla och vänta ut det HAHA.

så han ringde sin kompis eftersom han själv hade ett möte han var tvungen att attenda, som följde med mig till skolkliniken som såklart var stängd. drog till universitetssjukhuset istället - och det kan jag lätt säga har varit det värsta jag varit med om hittills här i ghana. kunde inte sluta tänka hur mycket jag hatade det här jävla skitlandet medan jag var där. chiiiiild, det var ett RIKTIGT dåligt sjukhus. så gammalt, så förfallet, knappt någon personal på stället... och den personal som fanns där var så osympatisk och kall. de sket iiiiii om du var sjuk eller inte, asså. den första frågan jag fick när jag fick prata med receptionsten var liksom: "you pay?" blev så frustrerad och chockad över hela situationen så jag började snyfta och till slut gråta HAHA. och läkaren som höll på att undersöka mig ba himlade med ögonen!!! samma sak hände med den andra läkaren som jag fick träffa. (fatta hur länge jag satt och grinade, HAHA.)

till slut kom jag till sjuksköterskan som skulle ge mig injektionerna. satt fortfarande och snyftade och hon ba skrattade åt mig. när jag frågade om hon kunde ta det lugnt med sprutorna (en annan tjej hade malaria för ett tag sen och hon sa att sprutorna gjorde aaaasont, hon kunde knappt gå efteråt) skrattade hon ännu mer. ASSÅ? var sååå lycklig när jag äntligen fick dra därifrån med min medicin. kom hem, vilket var då jag insåg att de inte ens tagit ett blodprov på mig vilket de EGENTLIGEN ska göra. suck.

så idag gick jag till ett annat, privat sjukhus för att kolla upp mig ordentligt. ASSÅ! såååååån stor skillnad. ALLA var professionella, trevliga och omhändertagande. läkarna lyssnade på vartenda ord jag sa och verkade inte vilja skicka ut mig ur sina kontor. faciliteten var hundra gånger bättre. allt var asbra! det kostade såklart mer but it was worth every cedi. kan inte tänka mig hur det måste ha varit för ett par av de amerikanska tjejerna som övernattade på universitetssjukhuset när en utav de hade blivit matförgiftad. de hade ungefär samma upplevelse som mig, gånger typ fem... (och tänk ba på de människor som knappt har råd att gå till universitetssjukhuset. åh, ghana.)

summa summarum: jag mår MYCKET bättre idag iallafall. ska käka middag och sen påbörja min kur mot malariaparasiten. malaria, BE GONE! hihi, puss.

1 kommentar:

andino sa...

HAHA you pay.. du önskar att du hade varit på alby VC istället haha :p