2012-06-05

DRAMA + PRAKTIK

gårdagens big brother africa skapade många scener all over ghana, då en ghaniansk deltagare (man) hade knuffat och slagit till en kvinnlig deltagare. JA! så sjukt. många (speciellt killar!) hatade galet på sin landsman på facebook, men på big brothers hemsida var reaktionerna inte lika nådiga, speciellt inte de från andra tjejer som tyckte att hon förtjänade det för att hon 'put an african man's ego at stake'. smh.

(tänker inte ens göra jämförelsen med hur 'annorlunda' reaktionerna hade varit om detta hände i big brother sverige, för sanningen är att det finns för många inavlar världen över och sådana attityder är inte ett problem som bara finns i fattigare länder. se bara på hela debatten över tjejer som inte vill raka sig i armhålorna och reaktionerna de fick. det är GALET viktigt att vi förstår det. vi är inte så olika och 'civiliserade' som vi vill tro ibland.)

on another note - idag börjar jag praktisera hos en ngo! ska bli så himla intressant. dagen började med en galen regnstorm men den är över nu så ska sätta igång med att göra mig i ordning. hade tur nog att hitta en ngo som inte ligger så långt bort från ish, bara 15 minuter bort med tro-tro enligt en tjej som praktiserat där innan. aja. wish me luck!

Inga kommentarer: