2012-08-31

OM ATT VÅGAjag, och många av mina kompisar, står just nu i samma vägskäl i livet. det där när vi försöker klura ut vad vi vill göra, vad vi borde göra, vad vi måste göra. jag tror att de två starkaste känslorna som avgör våra beslut - är rädsla och hopp. rädslan för att försöka men misslyckas. hoppet att man faktiskt försöker - och klarar det.

när det gäller mitt egna val av utbildning och det jag hoppas kommer vara mitt framtida yrke så är det minst sagt en chansning. en gaaaalen chansning. jag har ingen aning om hur mycket jobb det finns där ute, och frankly kan jag inte ens vara säker på att även om det finns jobb så är det mig de vill ha. men för ett år sedan kom jag till en punkt där jag antingen fick fortsätta på mitt program, eller hoppa av och börja på ett annat som anses ge ett traditionellt "bra" jobb. jag bestämde mig för att stanna och köra all in, hundra procent, no turning back. oavsett hur osäker framtiden är, oavsett hur osmart det draget var, oavsett hur många människor jag möter som ba: "men... vad äre egentligen du blir?!"...

jag går all in på hoppet - och lyssnar på timbuktus "DET ORDNAR SAAAJ" under tiden.

idag loggade jag in på fejjan och såg status som en kompis i ghana hade skrivit. det är typ på såna saker jag lever på HAHA. sådana här visdomsord. och jag tror att fler behöver höra dem, att vi måste peppa varandra i att våga göra det vi vill göra. det är en reminder om att alla som kört på säkra kort har inte alltid lyckats, och alla som har kört på osäkra har inte alltid misslyckats. alla "vuxna" vet inte alltid bättre - ibland måste man faktiskt bara att lyssna på den lilla rösten inuti en som berättar för dig vad det är du vill göra, och köra på det.

"Never allow people to tell you what to do because they're always wrong - 8years ago people told me not to study Russian language because is useless; 2 years ago people discouraged me from staring my own travel n tour company and just recently people questioned my reasons for resigning from my current job with a multinational mobile telecommunication company to run my second company and this company came into being because I speak the Russian language. Enjoy the weekend folks!"

2 kommentarer:

Lutfiye sa...

Tung är du. Bäst är du. Helt jävla underbar
Har haft värsta ångesten över flytten & börja plugga i Gävle, helt osäker på allt så läser jag detta.
Fan va du är bra. Bästa vixen haha.
Du har nu gjort min kväll.

Anonym sa...

Anonym igen: du, jag önskar jag haft ditt mod i din ålder, ist för o komma upp t 30 o fatta att mitt liv är för kort för ett tråkigt jobb (hur bra d än betalar) o för att drömma om o göra världen bättre o sen sitta i kommunaltrafiken på väg hem/t jobb o sucka varje vinter i resten av mitt liv. Jag va så rädd för o välja fel att jag inte valde alls. Men sen sa hjärtat ifrån, hon sa: du blir olycklig om du aldrig vågar göra nåt av dina drömmar! Om de sen misslyckas har man gjort det som står i ens egen makt. Så kör ba kör! Däremot är man oxå benägen att ändra sig som person o vad man drömmer om genom åren, så saker kan ju ändras av d. Men gör det som gör dig lycklig, finns alldeles för många olyckliga människor i världen (gå in på McDonalds en löningslördag kl 13 o se tragiken m stress+familj+bråk). Kram