2013-04-12

TIPS: VIXENS OLJEGUIDE


en utav mina favoritoljor.

vad har två tummar och har kommit över sin första kärlek, det vill säga sina african creams? *this* guy. hahaha okej, helt lame-o. men ärligt. när jag gick igenom mitt förråd häromdagen och hittade tre(!!) påsar med hårkrämer och lotions så känns det så himla skönt att jag verkligen inte behöver det längre. jag behöver inte dem alls! varför? för att jag har, så mycket som jag bara kan, gått över till naturliga produkter. inga mer allergiframkallande eller hormonstörande ingredienser, inga fler milslånga innehållsdeklarationer (som består av... ja vad? vad betyder alla de där kemiska namnen?). det mesta har ersatts utav oljor av olika slag. det finns så många, och har så många användningsområden! det bästa med detta är att det är billigt, räcker länge, och innehåller ingen skit (håll bara koll så att oljan är kallpressad!). nedan följer alltså hemligheten bakom min skönhet (zajk) :

* tee trea olja - min favoritolja när det kommer till mitt ansikte. använder den för att punktbehandla finnar. den torkar inte ut huden men gör ändå att finnarna försvinner efter en eller två dagar.

* jojobaolja - bästa oljan för håret!!! lockigt hår behöver extremt mycket fukt och jojoban ger inte bara det, utan den ger en jättefina och definierade lockar också. det tynger inte ner håret heller, vilket jag känner att mandel- och arganolja gör. men just hår är ett så känsligt ämne att det helt enkelt är bäst att prova sig fram för att veta vilken olja som passar just din hårtyp bäst.

* mandelolja - använder det istället för lotion. smörj in efter duschen och du kommer vara len som en babyrumpa. använder det också istället för läppsyl, vilket har funkat SJUKT bra. läpparna har slutat bli sådär jobbigt törstiga som de kan bli när man inte smörjt in sig med läppsyl på ett tag, kan till och med slicka läpparna ute utan att bli irriterad (eller det kanske bara var jag som var så beroende av min läppsyl? roflmao). tar även bort smink jättebra!

* olivolja - asbra som hårinpackning! detta har jag gjort i flera år eftersom min bästa kompis är indier och jag har ekat henne sedan jag var liten. som vi alla vet har ju indier världens bästa hår. (indier brukar också raka håret av sina barn tills de blir rätt stora så att håret ska bli starkt och tjockt, vilket jag också kommer att göra med mina barn.) det enda man behöver göra är att massera in olivolja i hela håret och vänta minst en halvtimme innan man sköljer ur det. jag brukar dock ha det över natten och lägger då en handduk över kudden för att inte smutsa ner den. sjukt bra återfuktning för håret!

använder ni några andra bra oljor som ni vill dela med er av?

5 kommentarer:

Nathalie sa...

Har du hunnit testa avokado oljan? Rekommenderar den starkt. Mitt hår blir jättemjukt=)

Är rätt nyfiken på Jojoba oljan. Hört en massa bra saker om den. Har du afro texturerat hår? Eller lockigt? =)

vixen sa...

aldrig provat faktiskt! hur exakt använder du den, varje dag eller som inpackning?

mitt hår är lockigt, fluffigt och mjukt, inte så mycket afro hehe

Nathalie sa...

Nu har jag faktiskt inte använt den särskilt mycket då jag har haft flätor. Funderar däremot på att prova macadamia oil. Har du gjort det?

När jag väl använde avokadon så var det efter att jag hade sprayat håret med min leave in conditioner =)

Är du också "mixed" om man får fråga? =)

vixen sa...

har testat macadamia men gillade den inte, tyckte håret såg greasy ut liksom. och ja jag är mixed, min mamma är från vitryssland och min pappa från ekvatorialguinea :)

Nathalie sa...

Talar du spanska och ryska?! =)