2013-11-07

BÄSTA KURVAN ÄR ETT LEENDE (JA, JAG LA DEN :)

vi människor kan ibland vara riktigt bra på att hitta saker som stör oss, sårar oss eller drar ner oss. med så mycket dötid som spenderas på internet så är det svårt att låta bli. det är ju trots allt det som säljer och får flest klick. det är så himla lättillgängligt, och det är ju egentligen ingen slump att det är så, men tyvärr har vi också en omedveten tendens att fortsätta komma tillbaka till dessa saker, men till vilken nytta? för mig handlar det oftast om ett överflöd av politiska texter om mat och hälsa, sexism och rasism som lämnar mig med en känsla av att världen suger dingdong, eller bloggar skrivna av människor som skriver smått inavlade saker. och det såklart är viktigt att inte gömma sig för sånt. men varför är det till exempel så lätt för mig att skriva om saker som gör mig arg, men inte om saker som gör mig glad?därför tillägnar jag detta inlägg till just detta - en liten ocean av hopp och positivitet. fyll på listan om ni kan! :)

* the good men project - de kallar sig själva för en social rörelse som vill omdefiniera manlighet. som feminist läser jag väldigt många texter om patriarkatet och dess negativa effekter på båda män och kvinnor, vilket (obviously) gör en väldigt nedslagen, inte minst då dessa diskussioner ofta fylls av människor som ej ser det. tyvärr har feminister också fått stämpeln att de inte bryr sig om män vilket är så långt från sanningen som man kan komma - om det är några som diskuterar den manliga könsrollen och tror att män kan vara så mycket mer, så är det just feminister! feminister tenderar också att vara kvinnor, och därför känns det så otroligt hoppfullt att hitta en hel sida dedikerad till män av andra män, där de diskuterar möjligheterna för nya manliga könsroller som är fri från traditionella manliga ideal. yay!
* kakans blogg - ok för att vara någon som säger sig vilja slippa politiska texter så gör jag ett väldigt dåligt jobb just nu... haha. men kakan är bara så himla bra på att skriva om kvinnokampen och ursäktar sig ALDRIG. hennes svar på kommentarer kan nog vara det mest befriande jag har sett.
* wtf evolution? - när allt känns förlorat så är det jävligt skönt att se vad naturen har haft för sig de senaste hundra tusen åren. 
* good news magazine - kollar igenom deras facebook sida och tänker att det visst händer bra saker i världen.
* fuck yeah nail art! och liknande - behöver jag säga något mer? naglar är toppen!
* quora - bästa appen som finns. det är en community där vanliga människor ställer frågor och vanliga människor ger svar. det kan vara allt ifrån "vem är den viktigaste historiska personen enligt er?" till "vilken är den vackraste plats ni har varit på?" till "varför tror alla att svenskar är dåliga på engelska?". helt klart bästa tidsfördrivet!

DOCK - är nog det viktigaste av allt komma ihåg att för mycket negativitet på internet kan slippas av att helt enkelt stänga av datorn och göra något som gör en glad istället. så simpelt. jag brukar lägga en ansiktsmask, dricka te och äta daddlar eller läsa en bok.

vad gör er glada?

Inga kommentarer: