2012-08-09

WAY OUT VEGGIE

vad tycker ni om detta? jag har absolut ingen åsikt om det... iallafall ingen negativ. kallade dem iochförsig för en hipsterfestival när melina berättade om det HAHA men det var mest för att retas. chiiild, these people is giving me free food, så så länge jag blir mätt så är jag nöjd, naam sayin'! det är väl bra att de tar ställning om det nu är något de känner jättemycket för tänker jag. men något jag verkligen inte förstår är de människor som blir sura och säger att de känner sig lurade. vissa säger till och med att de inte tänker gå längre HAHAHA. god damn, det är tre dagar med veggi-käk - så länge du är PÅ området. utanför får man ju naturligtvis get crazy med kött om man så vill. ibland känns det verkligen som att folk spårar när det kommer till vad de väljer att skapa scener för.

5 kommentarer:

Fatima sa...

Jag tycker att det är ett bra initiativ iallafall! Som du säger, folk kan ju gå utanför området om de absolut känner att de måste ha i sig kött. folk är bara för mycket..

Anonym sa...

Anonym igen: http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/hanna-fahl-asidosatts-vara-manskliga-rattigheter-av-soja--korvar-och-nyktra-batf
Handlar om rättigheter, skyldigheter o kränktheten:)

mimmi sa...

Tycker att det är väldigt intressant att se hur folk reagerar. WOW hänvisar ju endast till miljöpåverkan kring köttindustin (kind of lame if u ask me, hehe. Att miljön "ska räddas" på olika sätt har ju blivit en rätt vedertagen åsikt i samhället, och den publik som WOW har. Dock så är nog många inte redo att skylla på maten,sin egen iaf, som har någon slags helighets aura runt sig.

Jag var på Queertopiafestivalen ni i somras, som kretsar kring normkritik på olika sätt. Det var så fint att queerbegreppet, som kanske främst grundast i kritik mot heteronormen, har breddats och kopplas ihop med kamper mot andra förtryckande normstrukturer, som antirasism, klasskamp, antispecisim osv. Hela festivalen var drogfri och endast vegansk mat serverades, och alla var fine med det, även fast alla där inte var veganer/drogfria/nykterister vanligtvis. Men så soft att se människor vara öppna för att ta till sig andra perspektiv på hur förtryck kan te sig och själva ta del i det i en form av solidaritet, för att skapa ett skit soft utrymme för alla.

Okej, två helt olika event, men helt olika syften och besökare och kanske inte jämförbara, men ändå så är de det. Båda visar ju en bild över hur samhället ser ut. Och var det kan vara på väg.

vixen sa...

håller absolut med dig, mimmi. jag tror att det mest slående med din berättelse är att queertopiafestivalen är en så mycket mindre festival än way out west därför att den når en större och bredare publik och är mer mainstream, och jag tror att problemet är att den större och bredare publiken (dvs, större delar av vårt samhälle) fortfarande lever sina liv helt okritiskt och inte vill tänka ett steg längre än vad näsan räcker.

jag tror också att WOW valde att hänvisa till miljön för att det är mer "legit" att ha det som anledning, än att använda sig av ett argument att man är emot köttindustrin eller liknande. DÅ hade det verkligen blivit kaos. känns som miljön ändå är "ok" att skylla på. men det stoppade fortfarande inte folk från att försöka smuggla in engångsgrillat och varmkorv på området...

anonym - galet intressant krönika. tycker verkligen sverige börjar bli mer och mer som ett litet mini-usa.

fatima - verkligen... skapar problem where there ain't none!

vixen sa...

mimmi: WOW är mer mainstream vilket reflekterar att folk i allmänhet fortfarande lever sina liv helt okritiskt*