2013-04-18

DOVE OCH IDEAL


som fortsättning på mitt senaste inlägg... hittade den här jättebra texten om doves nya reklam. tjejen är inne på samma spår som jag, och kommer med flera nya, intressanta aspekter. väldigt tänkvärt om vilka ideal det är dove faktiskt förespråkar!

hade förresten ingen aning om att dove ägs utav företaget unilever (som bidrar till den miljöförstörelse som orsakas av storskalig palmoljeodling, bland annat i ghana), som dessutom äger axe! och axe vet vi ju marknadförs med väldigt sexistiska reklamfilmer. herregud vad sjukt att de då propagerar för "naturlig skönhet" genom dove!ps. hittade även denna knäppa artikel om hur unilever tydligen också stödjer vithetsideal i indien. det finns inga gränser till den här soppan som är globalisering och multinationella företags ruttenhet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, hurudan miljöförstörelse är det frågan om? En släkting till min man har nämligen jobbat länge på palmoljeplantage, unilever antar jag, och det verkade ganska okej, han visade oss runt där. Stället var en bit norr om cape coast. Nu blev jag nyfiken! På vilket sätt skiljer det sig från att vi skövlar skog för att få odlingsmark? Bekämpningsmedlen?

Anonym sa...

Dove är verkligen ett skitföretag! ;(

Till Anonym, jag har skrivit om Palmolja här http://kottkriget.wordpress.com/ (du kanske måste leta lite)